vineri, 31 octombrie 2014

PREZIDENTIALE - CU CINE VOTAM?

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
office@alianta-familiilor.ro
30 octombrie 2014 
 
PREZIDENTIALE - CU CINE VOTAM?
In ultimele saptamini ne-ati intrebat pe cine recomandam la prezidentiale. Dam un raspuns simplu pe care apoi il explicam: pe nimeni. Nu cunoastem niciun candidat capabil sa faca, de buna credinta si din inima, juramintul constitutional impus Presedintelui tarii de Articolul 82(2) din Constitutie: "Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" Credem oportun ca fiecare votant sa evalueze candidatii din perspectiva aceasta. Autorii Constitutiei post-comuniste au stabilit prioritatile Presedintelui tarii, prima fiind "propasirea spirituala" a neamului romanesc. Asta necesar impune citeva intrebari: este candidatul crestin, ori un crestin autentic? O persona cunoscuta pentru devotamentul lui ori al ei fata de cele spirituale, o persoana care, impreuna cu familia merge la biserica si este preocupat ori preocupata de propasirea spirituala a lui insusi ori a ei insasi si a propasirii spirituale a familiei lui ori al ei? O persoana care vorbeste ca un crestin, se comporta ca un crestin, gandeste ca un crestin, isi trateaza semenii ca un crestin? Daca candidatii nu implinesc aceste conditii primordiale nu sunt calificati, din punct de vedere constitutional, sa faca juramintul prezidential.
Trebuie deasemenea sa ne intrebam daca candidatii sunt in pozitia de a promova bunastarea spirituala a natiunii. Asta denota, din start, ca viitorul Presedinte va trebui sa fie o persoana morala cu un comportament moral ireprosabil care sa promoveze valorile morale si crestine, prin traire, in legislatie si in politica interna si externa a Romaniei.
In august v-am informat despre trei (3) dintre candidatii la prezidentiale si, in mod specific, contactele pe care Alianta Familiilor din Romania le-a avut cu unii dintre ei, ori informatii exacte pe care le avem privind pozitiile lor privind valorile, avortul, familia, ori dreptul la viata al copiilor nenascuti. In ultimele saptamini unii dintre cititori ne-au cerut pareri specifice despre acesti trei candidati si am promis ca le republicam azi.
PREZIDENTIALE - KLAUS IOHANNIS (August 9, 2014) 

Avem datoria sa va informam privind candidatii la prezidentiale. Cu ani in urma AFR s-a intersectat cu dl Klaus Ioannis, azi candidatul Aliantei Crestin-Liberale la presedintia Romaniei. Din nefericire dinsul nu ne-a luat in seama, dar acum ne solicita voturile. In Decembrie 2008 AFR i-a transmis nota alaturata la care inca asteptam raspuns. Credem ca este important ca miscarea pro-familie si pro-vita din Romania sa cunoasca pozitiile dlui Iohannis privind casatoria, promiscuitatea sexuala, valorile si dreptul la viata al copiilor nenascuti. Veti vedea mai jos ca in 2006 dl Iohannis nu a demonstrat pozitii pro-familie ori provalori pe durata proiectului constitutional de revizuire a articolului 48. Dimpotriva, ne-a stat in cale. Ramine de vazut daca acum va raspunde. In 2006 voluntarii AFR au strans peste 23.000 de semnaturi in Sibiu in sprijinul revizuirii Articolului 48 din Constitutia Romaniei care sa defineasca casatoria naturala barbat-femeie. Dl Klaus, atunci primar al Sibiului, a eliminat aproape 7.000 de semnaturi, astfel descalificind judetul Sibiu de a participa in referendul constitutional. Legile Romaniei cereau cel putin 20.000 de semnaturi din cel putin 21 de judete ale tarii pentru a declansat procesul de revizuire a Constitutiei. Cu toate ca cetatenii judetului Sibiu si-au calificat judetul pentru referend, dl Klaus le-a surpat drepturile constitutionale eliminind 7.000 din semnaturiloe lor. Nici pina astazi dl Klaus nu a explicat de ce in 2006 a ofensat miscarea pro-familie din Romania prin actiunea lui. Astazi, insa, ne cere voturile. 

PREZIDENTIALE – DL VICTOR PONTA (Septembrie 3, 2014) 

Suntem in toiul prezidentialelor. Si anul acesta facem ce am facut perodic din 2008 incoace: va informam privind candidatii la functiile politice importante si ce stim despre pozitiile lor privind valorile. Acum citeva saptamini am scris despre dl Iohannis Klaus. Astazi scriem citeva cuvinte despre Dl Victor Ponta.  
Dl Ponta nu s-a dovedit a fi un prieten al valorilor, si, spunem cu certitudine ca nu le-a promovat. Dimpotriva, ne-a stat impotriva. Miscarea pro-viata si profamilie din Romania nu are nimic de castigat daca dl Ponta e ales presedinte al Romaniei. Va amintim ca in 2013 se dezbatea revizuirea Constitutiei. Un grup de parlamentari a cerut, asa cum am facut si noi, introducerea intre articolele de revizuire, revizuirea Articolului 48 pentru definirea casatoriei naturale in Constitutia Romaniei. Initial toate grupurile politice au fost de acord, dar dupa adoptarea, in comisii, a noului articol 48, dl Ponta a cerut re-votarea lui. Conform instructiunilor lui, membrii PSD din comisia de revizuire au votat impotriva revizuirii articolului 48 si propusul amendament a fost respins. Dl Ponta a afirmat, cu acea ocazie, ca revizuirea articolului 48 nu e necesara. Afirmatia dlui Ponta confirma ceea ce dinsul deja a afirmat de mai multe ori: modelul de socialism pe care dinsul doreste sa-l implementeze in Romania e acela al spaniolului Zapatero si al francezului Hollande. Ambii au legalizat casatoriile homosexuale odata ajunsi la putere.  

PREZIDENTIALE – MONICA MACOVEI (Septembrie 10, 2014) 

Continuam comentariile noastre privind candidatii la presedintia Romaniei. Pina acuma am comentat despre dl Iohannis Klaus, dl Victor Ponta, si azi comentam despre dna Monica Macovei. Dinsa e cunoscuta in Romania si Parlamentul European pentru pozitiile ei pro-avort si pro-homosexualitate. A votat in Parlamentul Europei pentru drepturile homosexualilor, pentru avort, si impotriva valorilor crestine. In Republica Moldova a facut presiune pentru adoptarea legii de nediscriminare impotriva homosexualilor. Nu credem ca dna Monica Macovei poate face, de buna credinta, juramintul cerut de Constitutie ca in calitatea ei de Presedinte sa-si dea toata silinta sa promoveze “propasirea spirituala a Romaniei”. Nici pe departe, ci dimpotriva.
Am primit la redactie si urmatorul comentariu al unui cititor privind dna Macovei: "Buna seara, citind putin despre candidatii la prezidentiale de anul acesta, am gasit o informatie pe care si dumneavoastra cred ca ati facut-o cunoscuta la momentul respectiv, si anume ca doamna Monica Macovei sprijina casatoriile homosexuale, apartinand de asociatia ACCEPT: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/europarlamentari-romani-sprijina-comunitatea-gay-481080.html O seara binecuvanta, Andrei" 

RECOMANDAREA NOASTRA
Speram sa fi dat raspuns intrebarilor dvs. Informatii despre ceilalti candidati privind valorile nu avem. Adaugam insa ca politica romaneasca e caracterizata de o penurie de candidati crestini si politicieni crestini. Cei care sunt in Parlament sunt timizi si valorile nu sunt o prioritate pentru majoritatea dintre ei. Asta e vina noastra, a celor care iubim valorile, le dorim promovate si protejate, dar facem putin sa atingem obiectivul acesta. Lucrul acesta trebuie sa ne dea mult de gandit. Politicienii ne cer voturile iar noi le dam fara discernamint. Crestinii pasionati de valori au obligatia sa se implice in lucrurile cetatii, in viata ei publica. Trebuie sa candideze si ei insisi sa ajunga in functiile decizionale. 

REACTIILE CITITORILOR - BLASFEMIA NORVEGIANA
In ultimele saptamini ne-ati scris mult si multi. Astazi redam citeva paragrafe dintr-un mesaj privind comentariul Blasfemia norvegiana: Buna! Sunt Cristian G, am 26 de ani, si sunt un absolvent al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Litere. Am absolvit anul trecut studiile specializarii norvegiana-engleza, licentiandu-ma anul acesta pe lb norvegiana. Primesc de vreo 2 ani mesajele d-voastra si pot spune ca, desi nu le-am citit pe toate, unele mi-au placut destul de mult.
Acest gen de paganism este intalnit chiar si la noi in tara. Chiar printre fosti colegi si cunoscuti de-ai mei au existat astfel de persoane. Care sunt pro-gay, pro tot ce se poate si tot ce contravine valorilor morale bune, crestine si tot ce contravine, de multe ori, bunului simt. Daca mi se poate permite sa incerc sa problematizez aceasta chestiune si sa incerc sa ofer un raspuns scurt si simplu. Preceptul satanismului - pentru ca trebuie sa recunoastem ca dusmanul nostru, al tuturor credinciosilor, Satan, sta in spatele oricaror astfel de miscari / curente / grupari / rezistente puternice (si capeteniile din locurile ceresti, care sunt inamicii nostri, iar nu carnea, dupa cum afirma si apostolul Pavel) - este "Do what thou wilt shall be the whole of the law". Adica, "a face tot ceea ce vrei va fi intreaga lege". Pe cand Biblia ne spune ca "daca te vei tine de Domnul, Dumnezeul tau, in totul totului tot, El va face ca intotdeauna sa fii cap si niciodata coada".
In facultate am fost ridiculizat de catre colegi si colege care erau impotriva crestinismului, feministe, pro-rock si metal si, practic, satanisti si inchinatori la propriul lor eu. Mi-au fost aruncate in fata vorbe precum "Dumnezeu e mort. Defapt, El nu a existat niciodata. Haha!" si "Voi, crestinii, i-ati ars pe rug pe oamenii de arta si cultura." Fara a realiza ca, defapt, propriul lor pacat ii impingea spre aceasta nebunie ("Nebunul zice in inima lui ca nu este Dumnezeu") si fara a cunoaste faptul ca si noi, crestinii evanghelici, am fost persecutati si ucisi de catre Biserica Catolica pentru ca nu eram de-acord cu crezurile si practicile ei. In fine, cert este ca, pe masura ce inaintau studiile, si ne apropiam de un final (si pe masura ce ne maturizam), acesti colegi si aceste colege au devenit tot mai putin pro-paganism/satanism/inchinare la sine, si au renuntat la muzica, vestimentatia, mentalitatea si stilul de viata care ii facea sa fie persoane imprastiate si dezorganizate, respingatoare etc. Si au devenit oameni din ce in ce mai faini si mai linistiti, cu care chiar puteai discuta si avea o discutie de la suflet la suflet.
De condamnat nu sunt acesti oameni, dusmanul nostru real este Satan si acele capetenii spirituale, care stau in spatele unor astfel de rautati. Cu ei trebuie sa ne luptam, iar pe oameni trebuie sa ii iubim. Doar dragostea, dragostea pura si adevarata a Lui Dumnezeu, si doar o educatie sanatoasa si autentica ("Cuvantul Tau este adevarul"), ne va face cu adevarat morti si liberi fata de pacat si de aceasta lume si vii pentru Dumnezeu si viata buna si frumoasa pe care a pregatit-o pentru noi. Mai degraba sa ne rugam pentru ei, ca Dumnezeu sa se indure de ei, dupa cum ne indeamna si apostolul Pavel, sa ne rugam si sa mijlocim pentru toti oamenii
Stiu ca nu aveti ceva impotriva Norvegiei in sine, dupa cum ati precizat in articol, nici eu nu am, dar e de observat ca astfel de lucruri se petrec in tara lor, tara care de mult a abandonat autoritarea si relevanta Scripturii - ca fiind reala, autentica, Cuvatul inspirat al lui Dumnezeu. Nu e de mirare ca intr-o asemenea de tara se pot produce astfel de evenimente. Sa-mi fie cu iertare ca mentionez acest aspect. Doar in treacat fie spus, acele acte de crima si fanatism au fost comise de catre un norvegian, nu de catre un strain - aceasta in contextul in care un profesor de sport de la universitate mi-a povestit ca, atunci cand a urcat si coborat din avion, cand vizita Norvegia, doar el si un domn african au fost perchezitionati pentru bombe, droguri si alte obiecte interzise. Sa nu ne miram ca se intampla asemenea lucruri intr-o tara ale carei biserici predica ca Isus nu a fost Fiul lui Dumnezeu, ca nu a fost un om mai special decat altii, ca n-a umblat pe ape (aceasta e doar o metafora prin care Biblia incearca sa ne spuna ca, prin credinta, putem face fata dificultatilor), ci ca a fost doar un om care a facut multe lucruri bune. 

Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru toata lucrarea buna pe care o faceti voi, cei din AFR, si colaboratori vostri de pretutindeni! Aceea de a chema familia la credinta si pocainta si la acceptarea valorilor lui Dumnezeu si ale Cuvantului Sau - si de a se lasa transformati de ele. Ma bucur de voi si de lucrarea buna si pe care o faceti. Si, de asemenea, pentru aceste scrisori si sunt recunooascator ca le primesc. Aveti grija de voi & continuati cu bine, alaturi de Dumnezeu! Cristian 

DIN HANOVRA 

Buna ziua, as dori sa va sugerez un articol aparut pe 27.10 in jurnalul online www.katholisches.info (linkul mai jos) in Germania in care este descris amanuntit cum regina Silvia a Suediei canceleaza in ultimul moment participarea la o consfatuire tinuta la universitatea Uppsala pe tema traficului de oameni din motiv ca presedinta institutiei organizatoare a conferintei (Scandinavian Human Rights Lawyers) este pro viata. Bineinteles ca renuntarea la participare a fost initiata de o grupare pro avort suedeza (Riksförbundet för sexuell pplysning (RFSU)) membra a International Planned Parenthood Federation (IPPF) cu suportul nemarginit al ziarului Aftonbladet. Ca urmare si universitatea Uppsala a rupt legaturile imediat cu Scandinavian Human Rights Lawyers. Este trist ca o universitate fondata catolica in 1470 si o regina capituleaza la cel mai mic apel al unei organizatii pro avort si la mainstreamul pro gender al mediilor suedeze. Cu stima Mihail C. D-Hannover 

RELIGIA IN SCOLILE DIN ROMANIA
Saptamina trecuta am primit mai multe mesaje din partea publicului intrebindu-ne despre presupusa modificare a programei scolare care ar fi eliminat religia din scoli. Ne-am consultat cu colegii de la Pro Vita privind acest subiect important si dl Bogdan Stanciu a scris comentariul alaturat care dezminte aceste informatii ca fiind false. Ii multumim:
Ușor cu manipularea pe scări: Religia se studiază în continuare în programa școlară
Câțiva jurnaliști făcuți „la apelul bocancilor” au răspândit, în ultimele zile, în publicații online și chiar pe un portal dedicat știrilor din învățământ informația FALSĂ că de la anul copiii nu vor mai studia, ca parte a trunchiului comun, disciplina „Religie, ci o invenție tovărășească – „Etică și educație civică” (celor mai spre 40 de ani le aduce desigur aminte de „Etică și echitate socialistă”, una din materiile prin care se executa, înainte de 1989, spălarea creierelor copiilor cu „idealurile luminoase ale comunismului”). Premiul pentru zel îl merită Andreea Ion de la portalinvatamant.ro care scrie „Religia devine materie optionala. Ce disciplina ii ia locul” și Anca Murgoci – DCNews, „RELIGIA, scoasă din școli. RELIGIA, înlocuită cu “ETICA ȘI CULTURA CIVICĂ”.” 

Dezinformarea a pornit de la faptul ca ar fi fost adoptată o propunere legislativă în acest sens a unui anumit deputat (nu-i mai pomenim numele aici). Realitatea este că, nici vorbă, propunerea respectivă NU a fost adoptată. Ea urmează să intre în dezbatere la camera decizională a Parlamentului, Senatul, după alegerile prezidențiale (Senatul se află până atunci într-un fel de „vacanță electorală”). Prima sesizată, Camera Deputaților, a adoptattacit propunerea, fără vot, prin simpla depășire a termenului limită prevăzut de Constituție: dacă în 45 de zile de la înregistrarea ei la Biroul permanent, o propunere legislativă nu ajunge să primească vot final în plen, ea se consideră adoptată tacit, indiferent de ce s-a decis în comisii. În acest caz, comisia de specialitate, cea de Învățământ, recomandase plenului, cu 17-0 (!), respingerea propunerii. Din păcate, scandalurile politice interminabile au împiedicat votul în plen. Vot care, cu siguranță, ar fi fost categoric în favoarea respingerii solicitate de comisia de Învățământ.
Poți citi aici detalii despre propunerea legislativă în cauză și reacția societății civile; poțurmări traseul legislativ aici.Dezbaterea se reia „de la zero” la Senat, unde această procedură a adoptării tacite nu există; mai mult, apreciem – după destul de multa experiență pe care o avem în monitorizarea activității legislativului – că propunerea în cauză are șanse minime (spre zero) de a primi vot favorabil, deci de a fi adoptată și a deveni lege. Nu este susținută de niciun partid politic parlamentar și are ca unic semnatar pe deputatul în cauză, care de când a apărut în viața publică suferă, bietul de el, de obsesia monomană a luptei cu Dumnezeu (în care nu crede). Cu o scurtă pauză: în campania electorală din 2012 a candidat pe listele PSD – partid pe care l-a trădat și repudiat după alegeri – fără să sufle electoratului niciun cuvințel despre intențiile sale reale și agenda pe care o deservește. 

Confuzia provine din faptul că pentru cvasitotalitatea actelor normative dezbătute de Parlament, Camera Deputaților este decizională – cu excepția unui set de legi printre care și aceea a Educației, unde Senatul are cuvântul final. E de înțeles această confuzie pentru un cititor de presă la cafeaua de dimineață; unde mai pui că subiectul e destul de „fierbinte” și „aprinde” suficient de tare ca nimeni să nu-și mai pună o clipă problema veridicității informației. Dar, pentru jurnalistul care-și cunoaște meseria și-și respectă publicul, dacă nu știe pe de rost limbajul într-adevăr paralizant al hârtiilor printr-o instituție oficială, documentarea este obligatorie. Un principiu vechi de când există investigație de presă, bun de predat la seminarii dar care, iată, din ce în ce mai des NU se mai aplică unei părți zdravene dintr-o presă aiurită, tembelă și tabloidizată, gata să facă orice pentru un clic.
Ca efect al intoxicării, au vuit forumurile și rețelele de „socializare” (ba chiar și unele bloguri para-ortodoxe de toată jena) unde, printre chiuituri virtuale, înjurături sănătoase și anateme, publicul a deplâns, respectiv lăudat (conform cu tabăra în care se află) această schimbare „epocală”. Numai cele 2 articole menționate au avut peste 20.000 de vizualizări. Așadar, 20.000 de români dezinformați la prima mână (și cine știe câți alții mai departe). Și ce simplu ar fi fost pentru autori să dea un telefon… 
EVENIMENT: LANSAREA ÎN ROMÂNIA A CĂRȚII „REVOLUȚIA SEXUALĂ GLOBALĂ. DISTRUGEREA LIBERTĂȚII ÎN NUMELE LIBERTĂȚII”
de Gabriele Kuby (Germania)
serie de conferințe publice pe tema „Gender” – o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății?
Între 3 și 6 noiembrie, în 4 orașe ale României (București, Bacău, Iași și Constanța) va avea loc lansarea cărții Revoluția sexuală globală. Distrugerea libertății în numele libertății. Publicată recent de Editura Sapientia din Iași, cartea este scrisă de Gabriele Kuby, sociolog și expert în gender, și a fost tradusă din germană în limba română de dr. biol. Alexandru Ș. Bologa. La acest eveniment va fi prezentă și autoarea, care va susține în fiecare din cele 4 locații conferințe pe tema: „Gender: o amenințare ascunsă la adresa familiei și a societății?” Evenimentul este organizat în colaborare de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității din București, Asociația „Pro Vita”, filiala București și Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași. Intrarea liberă. Detalii și program la http://www.culturavietii.ro/2014/10/29/gender-o-amenintare-ascunsa-la-adresa-familiei-si-societatii-eveniment-lansarea-cartii-revolutia-sexuala-globala-distrugerea-libertatii-numele-libertatii/
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel
unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.  
ANUNTURI 
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.
Alianta Familiilor din Romania

Un comentariu:

  1. Va e tare teama de Klaus , asa zisilor crestini ! Dar e o vorba romaneasca" de ceea ce ti-e frica nu scapi " ! Oare nu v-ati saturat de lucrul prost facut ? CACI PE LA NOI SINGURELE LUCRURI CARE MERG CEAS SUNT HOTZIILE SI INGINERIILE BARONIMII !

    RăspundețiȘtergere