marți, 28 aprilie 2015

Senat: Două candidaturi pentru funcția de președinte ICR - Radu Boroianu și Iulian Tănase


"S-au făcut nominalizările pentru funcția de președinte al ICR: Radu Boroianu de la PSD și Iulian Tănase de la PNL, care a lucrat inclusiv la Radio Guerrilla", a afirmat Tăriceanu marți după ședința Biroului permanent al Senatului.
El a precizat că Biroul permanent a luat act de demisia fostului președinte ICR, Lilian Zamfiroiu, demisie care va fi trimisă plenului Senatului.
Comisia de Cultură și Comisia de politică externă vor audia candidații pentru funcția de președinte al ICR. Noul președinte al Institutului va fi însă validat, prin vot, în plenul Senatului.
Pe ordinea de zi de marți a celor două Comisii este înscrisă audierea candidaților pentru ocuparea funcției de director și de director adjunct ale unor institute culturale românești din străinătate.
Președintele Institutului Cultural Român (ICR), Lilian Zamfiroiu, și-a depus, vineri, demisia din funcție, la cabinetul președintelui Senatului, apreciind că obiectivele pe care le-a asumat la preluarea mandatului 'au fost deja atinse', a informat, luni, Direcția Comunicare a ICR, într-un comunicat transmis AGERPRES. Zamfiroiu a anunțat că urmează să se întoarcă la cariera diplomatică, fiind pregătit să facă față 'unor noi provocări profesionale'.
AGERPRES/(A, AS — autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu)

Un comentariu:

  1. In "Platforma civica" gasim inscris urmatorul obiectiv:
    "54.Depolitizarea Institutului Cultural Roman si trecerea acestuia in subordinea Ministerului Culturii.".
    Va propun actualizarea acestui obiectiv cu "Desfiintarea ICR, acesta fiind o institutie unde se toaca banii din bugetul Romaniei, fara rost si fara finalitate". Cine sunt cei doi "mari intelectuali" propusi sa conduca ICR???!!!
    Prof Dumitru Constantin

    RăspundețiȘtergere