vineri, 11 iulie 2014

Traian Băsescu a vândut la FIER VECHI, prin Bercea MONDIAL, peste 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive?

 Cuvant inainte
Nu stiu cat de reale sunt cele prezentate dar, pentru cei interesati, dar mai ales pentru "organele abilitate", investigatia trebuie sa se indrepte spre liniile de cale ferata privatizate in ultimii 7-10 ani, a se citi "praduite" (una este Deva-Brad-Arad), pentru a vedea pasii de transfer ilegal de la CFR la persoane private. Daca s-ar incepe cu identificarea persoanelor implicate, functiile acestora, chefurile si punerea in dependenta a sefilor din regionalele respective, cresterea impresionanta a averilor lor, destinatia finala a banilor si efectele in plan economic si social, veti vedea ca termenul de "subminare a economiei nationale", scos intentionat din lege, nu corespunde realitatii: ESTE VORBA DE JAF NATIONAL!!! Daca s-ar lansa pe media un apel catre miile de disponibilizati si rugati sa-si spuna parerea,ar exista super probe de a-i trimite in fata justitiei pe marii HOTI ai Romaniei post-lovilutie!
Cu mare amaraciune si cu speranta ca DREPTATEA nu este departe! Asa cum spunea un clasic in viata, DREPTATEA DIVINA VINE INCET, DAR SIGUR! 
Col(r).prof.univ.dr.ing. Marian RIZEA, Ploiesti-Romania

Traian Băsescu a vândut la FIER VECHI, prin Bercea MONDIAL, peste 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive?

Jurnaliștii de la ZiuaNews.ro au publicat în exclusivitate o serie de documente care prezintă rețeaua formată din Traian și Mircea Băsescu, Gruia Stoica (patron GFR) și Sandu Anghel (zis Bercea Mondial), ca fiind implicată în tăierea, dispariția și valorificarea a 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive.

Zeci de mii de vagoane și locomotive CFR, dispărute când Traian Băsescu era ministrul Transporturilor

Din 1998 până în 2013, au dispărut fără urmă peste 60.000 de vagoane de marfă şi 1.700 de locomotive din patrimoniul CFR

ZIUAnews deţine documente din care rezultă că aproape 62.000 de vagoane de marfă au dispărut, atât fizic cât şi scriptic, fără nicio urmă, din evidenţele uneia dintre cele cinci societăţi înfiinţate în 1998, anume Societatea de Administrare a Activelor Feroviare – SAAF SA. Printr-o hotărâre de guvern controversată, promovată în 1998, de către fostul ministru al transporturilor, Traian Băsescu, compania naţională de căi ferate – SNCFR RA, a fost „spartă” în cinci societăţi comerciale. Prin această decizie, întreg patrimoniul CFR a fost împărţit între cele cinci societăţi. Însă preluarea fizică a patromoniului a durat vreo doi ani, timp în care multe active, adică vagoane şi locomotive, s-au evaporat şi nimeni nu mai ştie unde au dispărut. Un raport recent evidenţiază faptul că inventarierea şi transferul patrimoniului s-au făcut fără respectarea prevederilor legale.

Vagoane şi locomotive fictive

Surse apropiate anchetei în derulare ne-au specificat că din perioada cât Traian Băsescu a fost ministrul Transporturilor lipsesc cele mai multe documente privind transferul activelor feroviare.
La sfârşitul anului 2013, directorul general al SAAF SA, Gheorghiţă Agafiţei, îi comunica, în scris, fostului ministru al transporturilor, Ramona Mănescu, că în gestiunea societăţii pe care o conduce se află 12 vagoane de călători, 12 locomotive cu abur şi 949 de vagoane de marfă. Dar, din documentele deţinute de ZIUAnews rezultă că, în 1998, au fost transferate de la SNCFR către SAAF SA un număr de 1.703 de vagoane de călători, 1.727 de locomotive şi 62.752 de vagoane de marfă. Practic, rezultă că 1.691 de vagoane de călători, 1.715 de locomotive şi 61.803 de vagoane de marfă au dispărut din 1998 şi până la sfâşitul lui 2013 din scriptele SAAF SA.
Cu toate acestea, Agafiţei îi transmite Ramonei Mănescu ca pe teren există doar 12 vagoane din cele 949 câte figurează în actele societăţii. Unde au dispărut aceste vagoane şi locomotive? Nimeni din Ministerul Transportuilor şi de la companiile CFR nu poate răspunde clar la această întrebare. Toţi miniştrii care s-au perindat la şefia acestui minister din 1998 şi până în prezent au ignorat acest veritabil jaf feroviar.

Jackpot de 365.000.000 USD din vânzarea la fier vechi

Prin vânzarea la fier vechi a vagoanelor şi locomotivelor ar fi trebuit să se încaseze peste 350 de milioane de dolari.
La un calcul simplu rezultă că prin vânzarea la fier vechi a celor peste 61.000 de vagoane si a celor peste 1.700 de locomotive s-au încasat sume uriaşe de bani. Din informaţiile deţinute de ZIUAnews, SAAF a vândut tona de fier vechi cu circa 300 USD, iar o locomotivă şi un vagon cântâreau, in medie, cam 17 tone. Astfel, pentru cele 61.803 vagoane, a caror greutate medie aste de 17 tone, vândute la fier vechi cu 330 USD/tona, înseamnă că SAAF a încasat circa 346.700.000. Pentru cele 1715 locomotive vândute tot cu 330 USD/tona, compania CFR a încasat circa 9.600.000 de dolari. Prin vânzarea acestor locomotive şi a vagoanelor, SAAF SA ar fi trebuit să încaseze circa 365.000.000. Dar nici în acest caz, nimeni din conducerea companiei şi din Ministerul Transporturilor nu poate spune, concret, dacă au intrat sau nu aceşti bani în conturile SAAF SA, dacă sunt sau nu rezultaţi din vânzarea la fier vechi a locomotivelor şi vagoanelor CFR.
Ca o simplă comparație, distanţa dintre Constanţa şi Baia Mare, de peste 850 km, ar putea fi acoperită cu materialul rulant dispărut de la compania de stat.
Mai trebuie precizat că un vagon de marfă (la fel, o locomotivă) are o lungime medie de circa 14 m (între 9 și 21 de metri). Asta înseamnă că cele 61.803 vagoane şi 1.715 locomotive, puse cap la cap, unul lângă altul, ar acoperi o lungime medie totală de 890 km. Dacă am face o analogie, aceste vagoane şi locomotive ar acoperi distanţa, pe calea ferată, de la Contanţa până Baia Mare, prin București.

Fiare vechi

La început a fost țiganul cu fierul vechi. Apoi au apărut clanurile de țigani și tăierile masive de fabrici, uzine, vagoane, nave, șine…
Există patru personaje implicate în cel mai mare caz de corupție din lume, în care fratele unui președinte este arestat pentru activități de corupție, în legătură cu președintele țării și un clan de țigani. Întrebări cum ar fi de unde îl cunoștea Mircea Băsescu pe liderul clanului, Sandu Anghel, de ce președintele a mers la petrecerile clanului și cum a reacționat SRI la toate acestea se află pe aceeași pagină de întrebări cu: averea lui Bercea Mondial este făcută din fier vechi, lucrări de construcție sau acte de corupție?!
O altă familie de țigani, implicată în afaceri cu fier vechi, este cea a lui Gruia Stoica. Dacă răscoliți internetul, veți găsi zeci de informații legate de relația Bercea – fier vechi – Gruia Stoica. Nu toate sunt adevărate. Nu toate pot fi probate. În fapt, marea problemă a dosarului în care este implicat fratele președintelui este că nu prea poate fi demonstrat nimic care să confirme înregistrările de pe casetele puse la dispoziția anchetatorilor de familia Bercea.

Legătura

ZIUAnews vă prezintă câteva indicii cutremurătoare pentru societatea românească dacă ele ar fi cuprinse și motivate într-un dosar penal, care leagă familia președintelui Traian Băsescu de anumite nebuloase din economia României. Reamintim cititorilor că, la mijlocul anilor `90, Traian Băsescu și-a suspendat deputăția pentru a se pune la dispoziția autorităților care investigau dispariția flotei României. S-a ales praful de dosar, deoarece nimeni nu a putut spune dacă Băsescu a fost vinovat când a semnat actele referitoare la flotă. A scăpat de judecată pentru că a devenit președinte. Dacă atunci era vorba de nave, acum este vorba de vagoane și locomotive. â
ZIUAnews vă propune observarea unei legături între Traian Băsescu, Ministerul Transporturilor, CFR, Gruia Stoica, Bercea Mondial, Mircea Băsescu. Această linie de relații este susceptibilă de a fi implicată în tăierea, dispariția și valorificarea a 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive. Toate ale CFR.

Începutul afacerilor

În pofida luptelor politice, Traian Băsescu a reușit să fie ministru al Transporturilor în trei guverne. Perioada interesantă, însă, este cea între anii 1998-2000, când apar primele documente referitoare la valorificarea celor 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive. În doi ani, 30.000 dintre acestea dispar.
La vremea aceea, clanurile Bercea și Gruia, unul din Drăgănești-Olt și altul din Galați, erau necunoscute în lumea afacerilor. Singurii care știau de ei fiind cadrele de nădejde ale Direcției Generale de Inofrmații și Protecție Internă al Ministerului Administrației și Internelor, care îi aveau în supraveghere ca rămășiță a ordinelor de serviciu de la fosta Securitate.
Mircea Băsescu era, în aceeași perioadă, un anonim. Fără Mercedes, fără vilă, fără faimă, fără vină.
Următorii zece ani reprezintă pentru toți cei patru lideri rampa de lansare în afaceri și politică.
O stare de incompatibilitate a apărut în momentul în care Traian Băsescu a fost implicat într-o societate comercială al cărei obiect de activitate era “demontarea mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor”, mai pe înțelesul tuturor avea voie să taie vagoane și să le dea la fier vechi, asta în timp ce era … ministru… al Transporturilor. Adică șeful șefului care îl controla pe șeful șefului CFR-ului.
Autoritățile române nu au reușit să stabilească cu exactitate din ce a făcut bani Bercea Mondial de a reușit să strângă zeci de milioane de euro în geamantane. Societatea românească s-a trezit, însă, peste noapte cu Gruia Stoica și al său GFR – Grup Feroviar Român - care făcea concurență CFR-ului. Nici la Gruia Stoica nu s-au putut formula acuzații cu privire la dobândirea averii înainte de a se afirma pe piața transporturilor feroviare din România. Există însă rapoarte care îi poziționează pe Gruia Stoica și pe fratele său, Vasile Didilă, în activități de recuperare și valorificare a fierului vechi.
Rapoartele Serviciilor Secrete menționează însă un fapt extrem de interesant: punctele comune ale celor două clanuri erau Portul Constanța și fierul vechi exportat de acolo.
Deci avem: două clanuri de țigani care recuperează fier vechi, firma președintelui Traian Băsescu care recuperează fier vechi și dispariția sau tăierea pentru fier vechi a 61.000 de vagoane și 1.500 de locomotive.

Simple coincidențe

Cu banii din afacerile anterioare, Gruia Stoica a vrut să cumpere tot CFR-ul. Cu banii din afacerile anterioare, Bercea Mondial a vrut să cumpere un președinte. Primul s-a dus la pușcărie pentru că a ratat, cel de-al doilea s-a dus la pușcărie pentru că l-a cumpărat doar pe fratele președintelui. Dacă veți avea curiozitatea să citiți materialul din paginile alăturate, veți afla ce înseamnă în lei “tramvai” 1.037.000 de tone de fier vândut la prețul pieței.
Credem că dansul din buric al președintelui Traian și al fratelui Mircea la parangheliile țiganilor nu a fost făcut pe banii românilor. Credem că palatele țiganilor nu sunt făcute din furt. Credem că Traian Băsescu nu a furat flota. Credem că Traian Băsescu nu este implicat în dispariția zecilor de mii de vagoane și locomotive.
De asemenea, credem în Dumnezeu!
- mai multe informații și documente, în articolul sursă.
Sursă Ziua News

8 comentarii:

  1. Stimate Domnule profesor,
    Nu sunt dovezi? Cata vreme exista documentatia cu ce a existat si nu mai exista, avem dovada de baza. Ca sa o probezi jaful nu trebuie numai inscrisuri - marturiile celor ce au asistat la jaf sunt la fel de valoroase ca si inscrisurile. Am convingerea ca daca cineva ar pune actiunea pe rol, cu putin sprijin din partea mass-media neaservite, s-ar putea gasi macar cateva sute de martori care sa depene pe indelete epopeea disparitiei fiecarui vagon sau locomotiva, cu numar de inmatriculare si descriere fizica cu tot.
    Nu credeti ca ar merita? Daca justitia aservita lui Basescu a adus la procesele lui Nastase mii de martori, eu sunt convins ca la procesul lui s-ar putea aduna cate 2-3 martori pentru fiecare obiect din inventarul CFR disparut. Problema este cine declanseaza
    Marele Proces al Jafului din Romania.
    Marian Antonescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate domnule colonel,
    In zona Buzaului, legatura de cale ferata Buzau - Nehoiu a fost considerata ca fiind neprofitabila, desi era linie de navetisti. Dupa privatizarea catre o doamna, a devenit brusc profitabila. Ca si cum s-ar fi produs o mare stramutare de populatie in zona Nehoiu.
    Gurile rele spun ca distinsa doamna s-ar numi Boc.
    Pacat ca nu am cum sa verific.
    O coincidenta???!!!
    Col. (rez) Nicolaie Vaduva

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnul primar al orasului Urlati Marian Machitescu pe atunci membru PD era in sala de spectacole a Casei de Cultura Urlati in data de 17 octombrie 2003 cand presedintele PD de atunci Traian Basescu,primar al capitalei, a venit la o intalnire cu sefii organizatiilor PD din Prahova. Atunci vazandu-ma pe mine a ramas ca la dentist si a spus ,,ANTONESCULE AI SCAPAT FIR-AI AL DRACULUI"! De ce era surprins? Pentru ca datorita faptului ca ma opuneam ca fost lider de sindicat la SNCFR, distrugerilor de la CFR si a vanzarii vagoanelor CFR ca fier vechi, a dat ordin sa fiu..."imbracat intr-un palton de beton si sa se pardoseaca fundul Marii Negre cu mine". Avertizat de colegul si prietenul meu NICU DOBRESCU ,care a ascultat discutia celor carora li se ordonase sa ma asasineze, am fost nevoit sa ma pensionez la cerere dejucandu-le planul. Dar cei care platisera 3 ucraineni cu 12 mii de dolari sa ma suprime, i-au raportat ca m-au asasinat si au ramas ei cu banii. De aceea Basescu era atat de surprins cand m-a vazut ca traiesc .Nici eu nu am crezut ca ar fi adevarat pana atunci cand auzind confirmarea din gura lui Basescu.Auzindu-l imi curgeau siroaie de transpiratie pe sira spinarii. Oricum l-am facut de comanda in fata unei sali arhipline ramase muta de uimire. Domnul Emil Hanganu care era presedintele PD pe jud. Prahova fost inginer la Uzina 1 Mai , apoi primar al municipiului Ploiesti si Prefect de Prahova cunoscandu-ne de la evenimentele din decembrie 1989 mi-a spus atunci: Mai Mariane nu am crezut ca marinarul este atat de nenorocit. De maine imi dau demisia din PD." Si si-a dat-o . Sunt fapte care sunt usor de verificat. Aceasta vine si completeaza spusele acelei Doamne ministru al industriilor din vremea lui Ceausescu care-l caracteriza perfect pe cel care este DEMIS fiind, ocupa ilegal scaunul prezidential. Pana cand ba ,pana cand? Daca-l ascult pe pupincuristul bassist europarlamentar Ivan, purtator de cuvant al PSD, cred ca nu scapam de BASSESCU nici dupa decembrie 2014.Si ca el sunt multi in PSD. Mmama lor de hoti,bassisti si mafioti .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cand te-ai trezit haladitule ai cazut din pat? Ce tot vii cu atatea minciuni si minciunele !Dar de mentorul tau mothan ce zici ciumpi? Dar de cel care a amanetat bogatiile tarii ce zici parlitule?

      Ștergere
  4. Indiferent dacă aveți nevoie de un împrumut imediat pentru a începe o afacere mare sau un împrumut urgent pentru a-ți rambursa datoriile, aici este o companie AVANTSLOAN care vă va oferi o platformă pentru a lua împrumuturi cu o rată a dobânzii de 2%. Va oferi un împrumut de 50.000,00 $, 1.000.000 $. 100.000.000 $. Împrumutatul depinde de condițiile de împrumut ale solicitantului, de maxim 1 până la 30 de ani. Dacă aveți nevoie de un împrumut, contactați compania de evaluare a împrumutului sau trimiteți-ne un e-mail la susanjpatrick@gmail.com pentru a obține împrumutul de care aveți nevoie, vă mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Articole bune, Ați auzit de LFDS (Le_Meridian Funding Service, Email: lfdsloans@outlook.com - ContactWhatsApp: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com) este ca serviciul de finanțare SUA / Marea Britanie, care îmi acordă împrumut de 95.000,00 USD să-mi lansez afacerea și le plătesc anual de doi ani acum și îmi mai rămân 2 ani, deși îmi place să lucrez cu ei pentru că sunt creditor împrumut autentic care îți poate oferi orice fel de împrumut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Terima kasih Tuhan ketika saya berpikir bahwa semuanya sudah selesai dengan saya. Bunda Rika Rika Anderson datang untuk menyelamatkan saya. Saya Hasna Fadlika dari Jl Kebon Cau No. 125 Jarkata Indonesia. Saya sangat berhutang budi kepada orang-orang yang saya pinjam uang dari geng terhadap saya dan kemudian membuat saya ditangkap karena hutang saya.

    Saya ditahan selama berbulan-bulan sehingga saya diberi waktu untuk membayar hutang saya ketika saya dipulangkan dan dibebaskan untuk pergi dan mencari uang untuk melunasi semua hutang yang saya ambil.

    Saya diberitahu bahwa ada beberapa kreditor online yang sah jadi saya harus mencari karena melalui blog saya saya berulang kali tertipu tetapi ketika saya menemukan Mrs. Rika Anderson, CEO RIKA ANDERSON LOAN COMPANY, Tuhan mengarahkan saya untuk mencari melalui blog karena pertemuan saya dengan ibu benar-benar sebuah mukjizat karena Tuhan telah melihat bahwa saya memiliki banyak penderitaan sehingga dia mengarahkan saya kepada ibu saya.

    Saya mengajukan pinjaman dan setelah beberapa jam pinjaman saya diproses oleh Dewan tanpa jaminan dan dalam waktu empat jam, saya dikreditkan dengan jumlah persis yang saya minta Rp. 50.000.000. Semua ini tanpa agunan tambahan sama seperti saya berbicara kepada Anda sekarang bahwa saya telah mampu menghapus semua hutang saya dan sekarang saya memiliki supermarket sendiri.

    Saya tidak perlu bantuan dari orang lain sebelum memberi makan atau membuat keputusan keuangan apa pun. Saya tidak punya urusan dengan polisi lagi. Saya sekarang seorang wanita yang mandiri dan bahagia dengan keluarga saya. Anda ingin mengalami kemandirian finansial seperti saya, silakan hubungi ibu Rika. melalui WhatsApp +19147057484 atau melalui email perusahaan: (rikaandersonloancompany@gmail.com) Anda tidak dapat memperdebatkan kenyataan bahwa di dunia yang bermasalah ini, Anda memerlukan seseorang untuk membantu Anda menangani gejolak keuangan dalam hidup Anda dengan satu atau lain cara.

    Saya memberi Anda mandat untuk mencoba dan menghubungi Ms. Rika Anderson di alamat di atas sehingga Anda dapat mengatasi krisis keuangan dalam hidup Anda. Anda dapat menghubungi saya melalui email berikut: (hasnafadlika17@gmail.com) selalu bersikap positif dengan Ms. Rika Anderson, dia akan melihat Anda melalui semua tantangan keuangan Anda dan kemudian memberi Anda tampilan keuangan baru.

    silakan hubungi ibu Rika. melalui Panggilan: +1 (518) 360-2491
    Whatsapp: +15183602491 atau melalui email perusahaan: (rikaandersonloancompany@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ocean Credit menyediakan pinjaman Pribadi / Pinjaman bisnis / keuangan perdagangan / impor & ekspor / pinjaman proyek untuk perusahaan dan individu. Kami menyediakan layanan keuangan untuk pertumbuhan bisnis Anda dan untuk kebutuhan pribadi Anda.

    Tanpa jargon, tidak ada biaya tersembunyi
    Proses persetujuan sederhana dan cepat
    Bisnis cepat & pinjaman pribadi didanai hanya dalam 2-3 hari kerja
    Suku Bunga 2% rendah & terjangkau
    Perusahaan dapat menguntungkan atau memiliki laba bersih negatif
    Sebelum kebangkrutan diterima
    Diperlukan pemeriksaan kredit nol
    Individu dengan kredit buruk dapat berlaku
    Jadwal pembayaran yang fleksibel
    CIS & KYC diperlukan untuk semua pemohon pinjaman terlepas dari lokasi / negara
    Durasi Pinjaman dari maksimal 1 tahun - 20 tahun
    Masa tenggang 12 - 24 bulan untuk pinjaman usaha besar / modal kerja
    Pendanaan / Pendanaan Pinjaman tidak terbatas pada lokasi geografis atau negara apa pun

    Kami membangun pembiayaan yang tepat untuk setiap klien, dengan prosedur sederhana, bebas stres, dokumen sederhana, persetujuan cepat, dan jadwal pembayaran yang fleksibel. Untuk keterangan lebih lanjut, silakan hubungi kami melalui email. Dengan penuh keyakinan, kami akan bekerja sama untuk keuntungan semua pihak yang terlibat, Berharap untuk memberikan layanan keuangan terbaik kami kepada semua klien yang terhormat secara global.


    OCEAN CREDIT
    Email: oceancreditfinancial@gmail.com
    Whatsapp: +1-315-284-1764
    Instagram: @oceancreditfinancial
    Twitter: @oceancreditfnc

    RăspundețiȘtergere